Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 september 2014

D66 terug van zomerreces

Hoogezand-Sappemeer is terug van vakantie. Het raadsseizoen startte verdrietig met een in memorium Balt Lenders. De nestor van de raad stierf in het harnas, een pensioen was hem niet gegund.

Wat is het dan raar om over te gaan tot de orde van de dag. En dan ook nog de installatie van een nieuwkomer. Niet van Rood Gewoon, (Rene Rook nam de plaats van Balt in) maar van D66. Albert Heininga, die de plaats inneemt van Jaap Velema die net voor de vakantie wethouder werd in Veendam.

Het was geen memorabele vergadering. Na vaststelling van de besluitenlijstjes van voor de zomerbreak, begonnen we rond half negen aan de eerste opiniërende raad. Veel opinie heb ik niet kunnen ontdekken. Over het tekort van anderhalf miljoen was de conclusie: wat kun je er nog aan doen, maar verdorie de afbraak van ‘ons groen’! Daarover wilden alle fracties graag het woord.

En eigenlijk is dat ook een belangrijker thema dan je in eerste instantie denkt. Met mooi groen en straten waar je graag doorheen rijdt presenteert een stad zich aan z’n bewoners en z’n bezoekers.

En dat is nou net waaraan het in H-S groots ontbreekt. We presenteren ons met omheinde grasveldjes in het stadshart, verloederende pandjes aan de Kerkstraat en een haperende verkeersinstallatie die nog jaren meemoet.

Misschien moesten we de kerntakendiscussie maar overdoen en dan niet met de bezuinigingskaasschaaf, maar met visie en durf. D66’ers willen trots zijn op hun wijk en stad en ook al moeten we goed op de centen letten, je kunt je toch nog wel een beetje netjes presenteren aan de rest van de wereld. Kom op zeg.D66